diumenge, 23 d’octubre del 2011

La igualtat és un motiu per tenir esperança..

Martin Luther King (1929-1968), va ser el líder que va lluitar a favor de les persones de raça negra per augurar els seus drets civils i humans als EEUU. 

En un context en el qual les persones de raça negra eren tractats com a brossa, Martin Luther King sempre va veure aquella llum que nosaltres diem que es veu al final del túnel, i que per arribar-hi és necessari posseïr esperança. Tot el seguit de manifestacions, estratègies, discursos i demés que va dur a terme representen aquest camí que recorreix des que es veu una llum petiteta fins que es surt a la claror.

En el següent discurs que us presentem, Luther King, en una manifestació de 200000 persones davant el monument de Abraham Lincoln de Washington, va esmentar una frase per a la història: "I have a dream"





El contingut del discurs es pot resumir pràcticament en aquesta frase, tan curta com contundent. Si per alguna cosa lloem aquest personatge és per la seva valentia i per la seva esperança que mostrava en els seus discursos, i també per què va ser la veu cantant en el procés d'intentar convertir els EEUU en un país igual per tothom qui hi vivia. Aquest brillor d'ulls quan parla, mostra el seu lideratge, que potser cap ciutadà no va tindre el valor de realitzar per por a les conseqüències repressives que podria comportar.

El que ens ha dut a realitzar aquest blog és que l'esperança no només es dóna en situacions personals, sinó que també es pot traslladar a esdeveniments històrics, d'aquells que tenen una repercussió important. L'esperança l'hem de tenir sempre present, perquè és allo que ens dóna forces per seguir endavant.
_______________________________________________________________

Si us interessa, aquí teniu un enllaç amb el discurs sencer de Luther King per escrit, per si algun dia necessiteu animar-vos, aquí teniu motius per veure com abans la població de raça negra si que ho passava malament, i per adonar-vos que hi ha situacions que tampoc són tan greus com semblen: http://english-zone.com/holidays/mlk-dreamsp.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada