diumenge, 6 de novembre del 2011

Esperança en temps de crisi


Actualment la Unió Europea es troba en una forta crisi, alguns països s'han vist més afectats que altres, encara que no siguin bons moments, estem sent testimonis d'una profunda crisi que no és només economico-financera,sobretot, és una crisi d'humanitat.
La globalització neoliberal ha portat al món a un desequilibri humà, social i ambiental.
Especialment en temps de crisi, la protecció social i la universalitat, integritat, equitat i qualitat dels serveis públics han de ser una prioritat màxima per a tots els governs i Administracions.
Això, amb les diverses escales i competències és vàlid per a l’administració estatal, nacional i també la local. En l’actual context de crisi econòmica l’acció dels diferents governs sembla orientada a situar com a únic recurs per sortir de la situació la reducció de la despesa pública en base a retallades socials que afecten tota la ciutadania mentre que els culpables de la crisi continuen sense pagar-ne els costos, ben al contrari, engruixint els seus beneficis i repartint dividends.
Creiem que s'hauria de motivar als joves avui en dia a tenir uns estudis, ja que en un futur dins el món laboral agafaran a una persona amb estudis abans que altre, sense. Nosaltres mateixos, volem promoure aquesta motivació a tots aquells que ens segueixen al blog: esperança en temps de crisi, és un títol que utilitzem per a dirigir-nos a aquella gent que viu de manera directa aquesta situació, per a que no deixin de lluitar per aconseguir els seus objectius, com ara el de continuar buscant un treball en el cas que l'hagin perdut o per als joves/adults estudiar. Estudiar és un privilegi per a molts i no tothom sap apreciar el poder continuar fent-ho, molts joves actualment decideixen deixar els estudis i buscar feina. La majoria d'aquests, acostumen a penedir-se en un futur quan veuen que no tenen cap més sortida que treballar allà on poden i no allà on realment voldrien.

Algunes de les cites del gran Albert Einstein contra la crisi són aquestes, esperem que siguin esperançadores per a tothom, ja que de manera directa o indirecta la crisi afecta contra la societat.

[...Qui atribueix a la crisis els seus fracassos, violenta el seu propi talent i respecta més als problemes que a les solucions. La vertadera crisi, és la crisi de la incompetència. L'inconvenient de les persones i els països és la mandra per a trobar les sortides i les solucions...] [... Parlar de crisi és promoure-la, i callar en la crisi és exaltar el conformisme. En lloc d'això, treballem durament. Acabem d'una vegada amb l'única crisi amenaçadora, que és la tragèdia de no voler lluitar per superar-la...]”.

A
Espanya la construcció de l'economia en el futur ha de canviar, encara que aquest canvi no serà fàcil ni ràpid, ens hem de mentalitzar, però no hem de perdre l'esperança, perquè tots sabem que després de la tempesta arriba la calma, així com, després d'un període de crisi sense treball i amb retallades educatives i sanitàries, arribarem a viure en un moment d'esplendor, on tot quedarà com un fet històric. Això si l'esperança sobre el termini d'aquesta ha de perdurar, hem de ser constants i enfrontar-nos amb ella per a superar-la.


Esperem que aquest text esperançador us agradi.

1 comentari:

  1. Doncs la veritat es que en aquests temps que corren, es quan l'esperança es perd...però com dieu potser es el moment de potenciar-la més, ja que d'aquesta manera podem anar superant els petits problemes fins acabar solucionant el gran.
    Tot i que no es fàcil ni ràpid amb esperança ens ajudarà a que algun dia sortim d'aquesta crisi.

    ResponElimina